Veelgestelde vragen

Onderstaand treft u de meest gestelde vragen aan. Mocht het antwoord op uw vraag er niet bij staan dan kunt u tijdens kantooruren bellen met 0596-614000 of mailen met info@demolenberg.nl.

Vanaf vrijdag 12 mei 10.00 uur kunnen abonnees online kaarten reserveren. Vanaf woensdag 17 mei 12.00 uur is dit mogelijk voor niet-abonnees.
Bestelmogelijkheden:
1. Via de website, waarbij u na uw reservering direct kunt afrekenen met iDEAL.
2. Telefonisch: 0596-614000.
3. Aan de kassa tijdens de openingstijden.

  • Bestellingen via de website betaalt u direct via iDEAL
  • Na ontvangst van de factuur (als u telefonisch uw bestelling heeft gedaan)

De betaling zien wij graag binnen 14 dagen na ontvangst van de nota tegemoet. Mocht u gebruik maken van internet bankieren, dan vragen wij u het klantnummer te vermelden. Als u het te betalen bedrag heeft overgemaakt, worden de e-tickets zo spoedig mogelijk via de mail toegezonden. Natuurlijk kunt u ook aan de kassa betalen, contant, met de pin of middels de Podium Cadeaukaart. Wilt u graag van ons een origineel ticket ontvangen, dan kan dat tegen betaling van €3,- per reservering. (Telefonisch reserveren mogelijk indien u uw voucher wilt verzilveren).

 

Bij verhindering kunt u uiterlijk een dag voor de voorstelling annuleren (via de mail of telefonisch). De annuleringskosten hiervoor zijn €2,50 per e-ticket. Met deze zeer soepele regeling onderscheidt de Molenberg zich heel duidelijk van de overige theaters. Maar we moeten natuurlijk ergens een grens trekken. Dat betekent dat u op de dag van de voorstelling niet meer kunt annuleren.

Een telefoontje naar de administratie is voldoende om het probleem te verhelpen. U ontvangt de e-tickets van ons opnieuw. Aan deze service zijn geen kosten verbonden.

Bij alle uitverkochte voorstellingen leggen wij een wachtlijst aan. Uit ervaring weten wij, dat er bij iedere voorstelling meerdere kaarten worden geannuleerd vanwege ziekte of andere verplichtingen. Wanneer dat geval is, vullen wij de open plaatsen weer op met de geïnteresseerden die op die wachtlijst staan. Wij nemen dan telefonisch of per mail contact op om te vernemen of er nog tijd en interesse is om de voorstelling te bezoeken. Ook voor de wachtlijst geldt dat de volgorde van binnenkomst bepalend is. Op de site kunt u zien welke voorstellingen uitverkocht zijn. Door een mail te sturen naar info@demolenberg.nl of een telefoontje te plegen naar de administratie kunnen wij uw gegevens aan de wachtlijst toevoegen. Hoewel een plek op de wachtlijst natuurlijk geen garantie biedt vergroot het uw kans wel vaak.

In de meeste gevallen kan dat door ons vooraf aan uw reservering een verzoek te sturen via de mail.

In veel gevallen is het niet mogelijk om na aanvang van de voorstelling tot de zaal te worden toegelaten, omdat dat artiesten en publiek te veel stoort. Soms is het echter wel mogelijk. Maar dan kan het zijn dat u een plaats op het balkon of achter in de zaal krijgt toegewezen. Indien er een pauze is, kunt u daarna uiteraard op uw eigen stoel plaatsnemen.

Jazeker. Met de Podium Cadeaukaart kan de ontvanger kaarten kopen voor een voorstelling of concert naar keuze. Als gever kunt u zelf de waarde bepalen, ieder bedrag tussen 10 en 150 euro is mogelijk. De waarde op de Podium Cadeaukaart is in één keer of in delen te besteden. De Theater & Concertbon, de voorloper van de Podium Cadeaukaart, blijft wel inwisselbaar en onbeperkt geldig.

Jazeker. U kunt uw kaarten betalen met de Podium Cadeaukaart aan de kassa of via internet. Stel, u hebt een cadeaukaart waarop € 50,00 staat en u moet € 40,00 betalen. Dat bedrag wordt dan op uw cadeaukaart in mindering gebracht, de resterende € 10,00 kunt u bij een volgend theaterbezoek besteden.

Klik hier voor alle info over het VIP-arrangement

Klik hier voor alle info over de Theater Daghap

Bijna elk seizoen worden wij wel geconfronteerd met een voorstelling, die vanwege ziekte van de artiest niet door kan gaan. Uiteraard proberen wij alle bezoekers dan zo snel mogelijk hierover te informeren. Daarom vragen wij altijd om uw naam, volledig adres, telefoonnummer (het liefst een mobiel nummer) en e-mailadres (als u daar over beschikt). Wij zouden het zeer op prijs stellen bij een eventuele verhuizing een verhuisbericht te ontvangen.

In zijn algemeenheid worden (schriftelijke) reserveringen strikt op volgorde van binnenkomst verwerkt. Mocht blijken dat de belangstelling voor één of meerdere voorstellingen heel groot is, dan kunnen wij besluiten over te gaan tot loting. Op de website en via de digitale nieuwsbrief houden wij u hierover op de hoogte.

Ja, het is om veiligheidsredenen niet toegestaan jassen mee te nemen in de zaal. U kunt uw jas in bewaring geven bij de bewaakte garderobe (uw ticket is inclusief garderobe). De garderobe is tot uiterlijk één uur na een voorstelling bewaakt.

In de (eventuele) pauze van de voorstelling kunt u in onze foyer uw drankje nuttigen. Mocht er in de voorstelling geen pauze zijn dan kunt u na afloop van de voorstelling uw drankje nuttigen. Kindervoorstellingen, bluesavonden en films zijn zonder pauzedrankje.

Het al dan niet inlassen van een pauze wordt bepaald door het gezelschap of artiest en is een artistieke keuze. De Molenberg heeft hier geen invloed op.

De makkelijkste manier om abonnee te worden is u aan te melden via onze website. Zie op de homepage onder het kopje Word Abonnee. Uiteraard kunt u zich ook telefonisch of bij de kassa aanmelden. Een abonnement kost € 15,- per seizoen. Nieuwe abonnees dienen ons te machtigen tot automatische incasso van de abonnementsgelden. Als abonnee van de Molenberg geniet u onder andere van de volgende voordelen:

  • U krijgt enkele dagen voorrang om te reserveren via onze website.
  • U profiteert bij bepaalde voorstellingen van een aantrekkelijke korting op de entreeprijs.
  • U wordt als eerste op de hoogte gebracht van ingelaste voorstellingen.

De Molenberg is goed toegankelijk voor mindervaliden en slechthorenden. De voorzieningen die wij hiervoor hebben zijn: vaste hellingbanen voor rolstoelgebruikers, een invalidentoilet, een lift en een rolstoel. Daarnaast hebben wij een ringleiding en een RF-systeem voor slechthorenden. De ringleiding werkt in de rijen 1 tot en met 15 in de zaal, niet op de beneden galerij en op het balkon. Het RF-systeem werkt m.b.v. een kinbeugel in de hele zaal, dus ook op de beneden galerij en op het balkon. Deze kinbeugel is af te halen bij de kassa.  Als u om een bepaalde reden (gehoor, gezichtsvermogen, beenruimte o.i.d.) op een bepaalde plaats wenst te zitten, dan kunt u hierover contact op te nemen met de administratie. Bij bestellingen via de website is het niet mogelijk om een voorkeur aan te geven.

De Molenberg beschikt over een beperkt aantal stoelverhogers. Deze kunt u vinden bij de ingang van de zaal. Gezien het aantal stoelverhogers is het meebrengen van een kussen of een zitje aan te raden.

Het Molenbergplein heeft zo’n 80 parkeerplaatsen, waaronder vier mindervaliden plaatsen. Honderd meter verderop ligt het Commandementsplein (achter de Hema). Overal in Delfzijl kunt u te allen tijde gratis parkeren. De verschillende pleinen zijn deels voorzien van een blauwe zone, dit geldt van maandag t/m zaterdag van 9 tot 17 uur. U bent hier verplicht een parkeerschijf te gebruiken (u kunt dan maximaal 2 uur parkeren). De blauwe zone is te herkennen aan de blauwe streep voor de parkeervakken.

Het is niet toegestaan opnamen te maken (foto’s, video of geluid) of een mobiele telefoon te gebruiken tijdens een voorstelling. Denk eraan uw mobiele telefoon uit te schakelen voor u de zaal binnengaat.

Klik hier voor onze openingstijden

Op de homepage kunt u zich aanmelden voor de digitale nieuwsbrief van de Molenberg. Tijdens het theaterseizoen krijgt u dan eens per veertien dagen de meest recente informatie per e-mail toegezonden. Zo blijft u eenvoudig op de hoogte van alles wat er in uw theater speelt.

Daarnaast zijn we actief op Facebook, Twitter, Instagram en TikTok.

Het kan zijn dat een voorstelling door omstandigheden niet door kan gaan of dat er veranderingen in de bezetting zijn. Hiervan brengen wij de bezoekers van die voorstelling(en) bij voorkeur per mail op de hoogte. De meest actuele informatie staat uiteraard altijd op deze site.

In de Molenberg gelden de bezoekersvoorwaarden van de VSCD. De voorwaarden kunt u lezen op de site van de VSCD.

De entreeprijzen voor de voorstellingen zijn inclusief het geldende btw-tarief.