André Manuel

Dreejklezoew

Cabaret

André Manuel

Dreejklezoew

Cabaret

In zijn zestiende solo duikt André Manuel in de gitzwarte, maar ook meer dan dartele geest van DREEJKLEZOEW, de even geliefde als verguisde mythische Twentse clown. Al sinds de ontdekking van de hemel dendert deze politiek incorrecte hork, een buitengewoon onfatsoenlijk mens, door de Nedersaksische geschiedenis. In verband met de maatschappelijke onrust die is ontstaan rondom de aankondiging van deze voorstelling zijn er nog meer dan voldoende kaarten beschikbaar. En zo ziet DREEJKLEZOEW dat ook graag. Want dit duivelskind, deze Kaffer der Lage Landen, is toch niet voor niks het exact tegenovergestelde van het succesverhaal. André Manuel: actueel, pijnlijk relevant, inhoudelijk, uiterst geestig en niet voor tere zielen.

 

De Volkskrant (****): "Een slim gestructureerd, maar ook lekker rumoerig programma."

Tubantie: "Geen grotere meester in dit genre dan André Manuel. Zijn nieuwe voorstelling, DREEJKLEZOEW, zijn zestiende in bijna dertig jaar, is ongemeen goed."

Algemeen Dagblad: "Manuel (52) behoort tot het uitstervende ras van kleinkunstenaars dat nog geëngageerd cabaret maakt."

De Volkskrant (****): "Hij kietelt met het nodige prikkeldraad en zijn ruwheid polijst hij met zeven goede en grappige liedjes."

Extra bij deze voorstelling