Sterrin Smalbrugge (16.00 uur) (7+)

Superhelden van het dierenrijk

Familievoorstelling

Sterrin Smalbrugge (16.00 uur) (7+)

Superhelden van het dierenrijk

Familievoorstelling

Welkom in de avontuurlijke wereld van Sterrin Smalbrugge, met haar 26 jaar de jongste reptielen-expert van Nederland. In ‘Superhelden van het dierenrijk’ laat ze zien hoe bijzonder reptielen en slangen zijn. Zo kan het publiek van dichtbij leren waarom deze dieren onmisbaar zijn voor de natuur. Een belangrijke én spannende les voor jong en oud. Kom je ook… als je durft?

Sterrin Smalbrugge is cum laude afgestudeerd als ecoloog en herpetoloog. Ze is een vrouw met een missie en reist de hele wereld over voor haar onderzoeken naar slangen en krokodillen. Al toen ze nog een klein meisje was, snapte ze niet dat mensen een hond, kat of konijn lief vinden en tegelijk bang zijn voor een slang. Reptielen zijn namelijk superhelden, vindt Sterrin. Dus heeft ze zich voorgenomen iedereen te laten zien hoe bijzonder en waardevol slangen, krokodillen, schildpadden en hagedissen eigenlijk zijn.

Ze laat hoe je veilig kunt omgaan met dodelijke slangen als een Koningscobra, Zwarte Mamba of Inland Taipan. Zo kun je veilig van heel dichtbij zien hoe mooi reptielen zijn en waarom ze zo belangrijk zijn voor de natuur.

Want wist je bijvoorbeeld dat sommige reptielen superheldenkrachten hebben? In de les ‘Reptile superhero’s’ onthult Sterrin het geheim van het gilamonster, wat voor een levensreddend medicijn zorgt, en het mysterie van de kameleon -hoe maakt dit beest zich onzichtbaar?

‘Superhelden van het dierenrijk’ is een interactieve theatershow voor jong en oud. Sterrin wil haar passie voor reptielen overbrengen en een nieuwe generatie van natuurbeschermers inspireren. Voor het te laat is.