Percussion and Brassevent

Muziek

Percussion and Brassevent

Muziek

Beleef met twee toporkesten op één avond een indrukwekkend en gevarieerd programma met hoogstaand slagwerk en blaasmuziek.

De blaasmuziek wordt verzorgd door het Nederlands Politie Orkest uit Driebergen, het muzikale visitekaartje van de Politie Nederland. Het symfonische blaasorkest is vanwege haar brede bezetting een genot om naar te luisteren en kan vrijwel ieder genre muziek uitvoeren. Het ongeveer 55 muzikanten tellend orkest kan zowel symfonisch getinte muziek als bigband muziek ten gehore brengen. Het Nederlands Politie Orkest brengt het indrukwekkende programma “Politie in Beeld”, met medewerking van de bekende zangeres Laura Fygi. In “Politie in Beeld” wordt het werk van de politie uitgebeeld, met voice-over van o.a. Elly Lust.

Het programmadeel slagwerk wordt verzorgd door het slagwerkensemble van “Koningin Wilhelmina” uit Delfzijl. Dit 25-koppig slagwerkensemble is meervoudig Nederlands Kampioen en bespeelt een grote verscheidenheid aan slagwerkinstrumenten. “Koningin Wilhelmina” zal een programma brengen met uitersten en zeer verschillende muziekstijlen, qua repertoire in deze samenstelling uniek in Nederland. Veel muziekwerken, met medewerking van diverse solisten, zijn exclusief voor deze avond en nog nooit in Nederland gespeeld.

Tijdens het changement van het Percussion & Brass Event zal in de foyer van het theater de steelband van het Nederlands Politie Orkest een optreden verzorgen.