Con Amore

Grunneger Oavend:  ’n hond met veren

Toneel

Con Amore

Grunneger Oavend:  ’n hond met veren

Toneel

Blijspel van Bernd Grombold en vertaald door Ben ten Velde.

Het blijspel gaat over de tijd van de herindeling, toen er nog mooie kleine gemeentes waren. Als er problemen waren trok je gewoon de wethouder even aan de jas. Niks afspraken maken of naar het Grote gemeentehuis. Rinus, de wethouder van de oude stempel, vroeger was hij postbode en wordt nog regelmatig door de bevolking “De Pette” genoemd. De goede man wordt zo langzamerhand stapelgek van een importdame in zijn dorp, die regelmatig komt klagen over geluidsoverlast. Ze heeft totaal geen begrip voor de repetities van de blaaskapel. Als de wethouder toch iets voor de klagende dame wil doen, loopt hij zelf een geweldige deuk op z’n hoofd op en raakt volledig in de war. Hij denkt opeens dat hij weer postbode is.
Dan komt ook nog een huisvriend, de knotsgekke professor langs die op zoek is naar een echtgenote.
Gemeentebode Siep, die volgens secretaresse Marion een echte fantast is, maakt er met zijn praatjes en super leugens iedereen overstuur…….

Extra toelichting: deze voorstelling is verplaatst van 14 maart 2020. Kaarten die al in het bezit waren blijven geldig voor deze datum (er worden voor deze voorstelling geen nieuwe kaarten verstuurd; uw ‘oude’ kaart is uw plaatsbewijs met bijbehorend stoelnummer).