Johan Derksen Keeps The Blues Alive
Johan Derksen
Reserveren
Entree € 21
Vip Arrangement (Arrangement details) € 15
Donderdag
01 februari 2018
20:15 uur

Fotograaf: Kim Balster

Update 29 januari 2018: De voorstelling is uitverkocht.

Na de prachtige theatershow Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop komt de flamboyante tv-persoonlijkheid naar Delfzijl met een nieuw programma over zijn passie: de blues. Dit keer neemt hij u mee naar zijn jonge jaren, toen Engelse bands als The Rolling Stones, Them, The Animals en John Mayall’s Bluesbreakers de wereld veroverden en een breed publiek lieten kennismaken met de muziek van Amerikaanse bluesgrootheden als John Lee Hooker, Muddy Waters en B.B. King. Het gevolg was de opkomst van Nederlandse bluesbands, zoals Cuby + Blizzards, Bintangs en Livin’ Blues. Muziekkenner Derksen is dé ambassadeur van de bluesmuziek in Nederland en organiseert onder andere jaarlijks het prestigieuze Blues Village Festival in Grolloo. In dit theaterconcert houdt hij met de beste blueszangers en -muzikanten van ons land The Blues Alive.

De line-up deze avond:

The Clarks: de Haagse begeleidingsband, die ook al schitterde in De Pioniers van de Nederpop.

A.J. Plug: volgens Derksen de beste blueszangeres van Nederland.

Kat Riggins: toerde eerder met haar eigen band Blues Revival de wereld over. Riggins komt speciaal voor deze tour vanuit Amerika naar Nederland.

Erwin Java: dé bluesgitarist van Nederland. Bekend van o.a. Cuby + Blizzards, Herman Brood en King of the World.

Roel Spanjers: multi-instrumentalist (o.a. piano, hammondorgel en accordeon), speelde eerder met vele Amerikaanse blues- en soulartiesten, onder wie Luther Allison.

Theo van Es: leadzanger van The Shoes en één van de Pioniers in Johan Derksen en de Pioniers van de Nederpop.

Michel van Dijk: bekend van o.a. Les Baroques, Ekseption en Alquin.

Big Pete: blueszanger en mondharmonicaspeler met internationaal succes. Hij speelde in de zomer van 2017 o.a. met The Red Devils.

 

www.atnext.nl/portfolio-posts/johan-derksen-blues/