Voorstelling Swingin’ Harlem afgelast
bb-6-copy

Voor zaterdag 10 december staat de voorstelling Swingin’ Harlem door het gezelschap van New York Round Midnight in de Molenberg aangekondigd. Helaas heeft de directie moeten besluiten om dit optreden te annuleren. Directeur Daniël Wever legt de reden van deze afgelasting uit.

“Ongeveer anderhalf jaar geleden heb ik deze voorstelling gezien. Een mooi en swingend optreden waarbij Deborah J. Carter de absolute hoofdrol speelde. In de onderhandelingen met het impresariaat van New York Round Midnight heb ik specifiek aangegeven dat ik het optreden wel in Delfzijl wil laten zien, maar dat Deborah J. Carter dan ook onderdeel van de voorstelling moest zijn.

Twee weken geleden kreeg ik een mailtje waarin stond dat mevrouw Carter niet naar De Molenberg kwam omdat ze een optreden in het buitenland had aangeboden gekregen. Het impresariaat wilde haar deze kans op het verder uitbouwen van haar internationale carrière niet ontnemen. Als vervangster voor Deborah werd Izaline Calister voorgesteld, maar zij had eind oktober al in de Molenberg opgetreden. Zij was voor mij dan ook niet de oplossing. Er werd nog een tweede alternatief aangeboden, maar deze zangeres ken ik niet en het is ook niet conform de afspraak.

Ik vind het belangrijk om de goede informatie in onze brochure en op onze website te zetten, conform de afspraken die ik maak met de impresariaten. Zodat u als bezoeker van de Molenberg op basis van de juiste informatie een keuze voor een voorstelling kunt maken.

Vandaar dat ik, helaas, de beslissing heb moeten nemen het optreden te annuleren. Ik hoop dat u hier begrip voor hebt.”

Alle bezoekers zijn intussen op de hoogte gebracht van deze afgelasting.