Solace I Guess in de ASWA in Appingedam met muziekvoorstelling Updiggin’ inclusief uniek lokaal programma

Zaterdag 12 november 2016 om 20:00 uur en
Zondag 13 november 2016 om 15:00 uur

nz-1nz-3nz-6nz-8

Updiggin’ van Solace I Guess speelt zich af in Afrika en Nederland. Het is deels op waarheid gebaseerd en vertelt over een Nederlandse man, een Afrikaanse vrouw en een moord die beider levens heeft bepaald. Het is een indringende, toegankelijk en vooral ook blijmoedige voorstelling. In het najaar toert de voorstelling door de provincie met een per voorstelling op maat gemaakt programma door lokale muzikanten, dansers, zangers, verhalenvertellers en andere creatievelingen. Op 12 november en 13 november is Updiggin’ met dit unieke programma te zien in de ASWA in Appingedam. Daarna is de voorstelling met lokaal programma ook te zien in Veendam en Leek.  

Het lokaal programma in Appingedam

Het programma is op maat gemaakt in samenwerking met de ASWA en de SWD. Het sluit aan bij de universele thema’s waar Updiggin’ over gaat, zoals tegenstellingen en mensen die elkaar mijden. Anne van Slageren, regisseur en muzikant: “Met dit unieke programma geven we groepen, burgers en lokale artiesten een stem en een podium om hun eigen verhaal te delen. Net als in Afrika zijn voorstellingen een happening, waar niet alleen geluisterd maar waarop gereageerd of aan deelgenomen kan worden. Daartoe hebben we de mensen hier in Appingedam ook uitgenodigd. Onder leiding van regisseur Hiepie Hoogeveen is een groep hier sinds een aantal weken mee bezig. Zij spelen een unieke voorstelling voor ons en het publiek. Dat maakt Updiggin’ echt speciaal.”

nz-10nz-4nz-11nz-2

Muziekvoorstelling Updiggin’

Anne van Slageren: “Het is een verhaal over onrecht dat mensen elkaar aandoen. Onrecht dat zorgt voor verwijdering en gevoelens van verdriet en wraak. Als ze uiteindelijk naar elkaar luisteren en er achter komen hoe het voor de ander voelt, hoe het zo gekomen is, kunnen deze negatieve gevoelens worden omgezet naar vriendschap, verbinding en respect voor elkaar.”

Afrikaanse vertelvorm

Updiggin’ is een mix van West-Afrikaanse en Europese invloeden. Afrikaans zijn onder andere de vertelvorm geïnspireerd op de Griot (lofzanger), de directheid in woord en beeld, de balafon en Afrikaanse ritmes. De popsongs, de instrumenten en een deel van de kostuums ademen daarentegen weer een Europese sfeer uit. Het is deze mix die Anne van Slageren met Solace I Guess opzoekt: “Want uit de mix komt de vooruitgang voort. Ik wil graag dát bij elkaar brengen waarvan je denkt dat het niet bij elkaar hoort”.

nz-9nz-7nz-5

Tickets

Toegangskaarten kosten €10, pp, (incl. pauzedrankje) en zijn in de voorverkoop te verkrijgen bij de kassa van theater de Molenberg en bij de ASWA. De kaarten zijn te reserveren via updiggin@gmail.com /Astrid Warntjes: 06 145 062 96. Indien er nog kaarten zijn kunnen deze aan de deur worden gekocht (vol=vol) van de ASWA. Adres: Burgemeester Klauckelaan 16 in Appingedam.

Meer informatie over de speellijst, de voorstelling en een aantal videoclips zijn te vinden op www.solaceiguess.com. De muziek van Updiggin’ is o.a. te beluisteren via Spotify: https://open.spotify.com/album/03nzbAaEzYWvKd3yy4HEvo