Filmladder

Filmladder januari/februari 2018

Dinsdag 6 februari, aanvang 20.00 uur

VICTORIA AND ABDUL  (122 minuten)

Judi Dench is kostelijk als koningin Victoria in deze historische film. De Ierse regisseur Stephen Frears (The Queen, Philomena) schopt wel vaker tegen heilige Britse huisjes en maakt zich in deze film vrolijk over de kruipende hofhouding van de Britse vorstin, wanneer die op hoge leeftijd en tegen alle protocol in vriendschap sluit met Abdul (Fazal). Ook al komt Abdul uit India, is hij van gewone komaf en ook nog eens moslim. Waar gebeurd.

 

Dinsdag 20 februari, aanvang 20.00 uur

SUBURBICON (105 minuten)

De Amerikaanse politieke actualiteit was voor acteur-regisseur George Clooney aanleiding om een scenario van de gebroeders Joel & Ethan Coen onder uit een lade te halen en te verfilmen. Mexicanen, moslims die van alles de schuld krijgen: dat hebben we vaker meegemaakt, was zijn gedachte. En zo begon hij aan een grimmig, absurdistisch verhaal dat zich afspeelt in een paradijselijk aangeharkte blanke Amerikaanse slaapstad in de jaren vijftig. Pasteltinten, grote auto’s, vaders met das, moeders met glimlach, en gazonnetjes die altijd groen zijn. Totdat er een zwart gezinnetje komt wonen.

 

Dinsdag 27 februari, aanvang 14.00 uur

COCO (109 minuten)

Miguel doet niets liever dan muziek maken, maar heeft een verbod opgelegd gekregen van zijn familie om ook maar een noot te produceren. Miguels stokoude overgrootmoeder Coco kan zich nog de tijd herinneren dat haar moeder alle geloof in de liefde verloor toen Coco’s vader, een muzikant, zijn gezin verliet. In de aanloop naar de Mexicaanse feestdag brengt Miguel een bezoek aan het graf van de nationale muziekheld Ernesto de la Cruz die op tragische wijze overleed. Miguel is er heilig van overtuigd dat hij een afstammeling van de De la Cruz is.

 

Toegangsprijs € 7,50 voor niet leden, voor leden en jongeren t/m 18 jaar € 6,00.

Lidmaatschap € 12,50, per persoon per jaar

Filmliga Eemsmond Delfzijl, e-mail: info@filmligadelfzijl.nl

telefoon: 06-51854115, meer informatie vindt u op: www.filmligadelfzijl.nl