Filmladder

Filmladder maart t/m 1 mei 2018

Dinsdag 1 mei, aanvang 14.00 uur

FERDINAND (108 minuten)

Ferdinand speelt zich af in Spanje en vertelt het verhaal van een grote stier met een klein hartje. Als hij ten onrechte aangezien wordt voor een gevaarlijk beest wordt hij gevangen genomen en weggevoerd. Vastberaden om terug te keren naar zijn familie, verzamelt hij een bont gezelschap om zich heen voor een fantastisch avontuur. Ferdinand bewijst dat je, je stierlijk kunt vergissen als je enkel op iemands uiterlijk afgaat.

 

Dinsdag 1 mei, aanvang 20.00 uur

DUNKIRK (105 minuten)

Het verhaal over de beroemdste reddingsoperatie van de Tweede Wereldoorlog. Er zit slechts veertig kilometer zee tussen Duinkerken en Engeland, maar die afstand blijkt nagenoeg onoverbrugbaar. Duitse bommenwerpers brengen de Britse schepen die soldaten proberen te evacueren tot zinken en de gestrande soldaten zijn slechts schietschijven. De marine krijgt echter hulp van enkele jachtvliegtuigen en zelfs van Britse burgers die onderweg zijn met hun eigen boten (Operatie Dynamo) in een wanhopige poging om de soldaten toch heelhuids thuis te brengen.

 

Dinsdag 15 mei, aanvang 20.00 uur

I, TONYA (119 minuten)

Wie herinnert zich Tonya Harding nog? In de jaren tachtig was zij een legende. Ze kwam in het nieuws door een van de grootste sportschandalen van de vorige eeuw.

Op het ijs met haar kunstschaatsen aan is Tonya Harding een natuurtalent. Niets lijkt haar selectie voor de Olympische Spelen in de weg te staan. Behalve dan haar afkomst – én haar moeder. Tonya is white trash, haar schaatspakjes zijn goedkoop en ordinair, haar gedrag en taalgebruik vulgair. De engelachtige Nancy Kerrigan is haar grootste concurrent. Wat als deze Nancy een ongeluk krijgt, vraagt Tonya zich af. Wat volgt zal een van de grootste schandalen in de sportwereld worden.

Regisseur Craig Gillespie (Lars and the Real Girl) maakt van dit waargebeurde verhaal een hilarische en aandoenlijke biopic, met de juiste dosis humor en tragiek verteld. In flashbacks en interviews met alle betrokkenen schetst hij een tragikomisch portret van de verguisde Harding. Margot Robbie kreeg een Oscarnominatie voor haar rol als Tonya. Allison Janney, de bikkelharde moeder van Tonya, kreeg een Oscar voor beste vrouwelijke bijrol!

 

Dinsdag 29 mei, aanvang 20.00 uur

LADYBIRD (104 minuten)

Lady bird is het regiedebuut van actrice Greta Gerwig, die tevens het scenario heeft geschreven. De film legt zowel de humor als het drama bloot in de turbulente relatie tussen een moeder en haar tienerdochter.

Christine ‘Lady Bird’ McPherson (Saoirse RonanBrooklyn, Atonement) zet zich af tegen haar eigenzinnige moeder (Laurie MetcalfThe big bang theory), maar ze lijkt meer op haar dan ze denkt. Lady Birds moeder is een verpleegster die keihard werkt om te zorgen dat er brood op de plank komt nadat haar vader (Tracy LettsThe big short) zijn baan is kwijt geraakt.

Lady bird speelt zich af in het Californische Sacramento in 2002 tegen de achtergrond van een snel veranderend economisch klimaat. De film werpt een indringende blik op de relaties die ons vormen, de idealen die ons kenmerken en de schoonheid van een plaats die je je thuis mag noemen.

Lady bird won de Golden Globe voor Beste komische film.

 

Dinsdag 5 juni, aanvang 20.00 uur

THE FLORIDA PROJECT (125 minuten)

De 6-jarige Moonee woont met haar moeder Halley in een motel in de schaduw van Disney World Florida. De zomervakantie is net begonnen en Moonee vult haar dagen door samen met haar vriendjes het terrein te verkennen en kattenkwaad uit te halen. Haar 22-jarige moeder doet ondertussen haar best om zo goed ze kan voor haar te zorgen, maar wil ondertussen als twintiger ook gewoon wat lol kunnen beleven. Daarbij redt Moonee zich verder prima. Motelmanager Bobby (Willem Dafoe) lijkt de enige volwassene in de omgeving te zijn die de kinderen in het gareel probeert te houden, totdat het echte leven Halley inhaalt en ze de harde realiteit onder ogen moet komen.

 

Informatie

Toegangsprijs € 7,50 voor niet leden, voor leden en jongeren t/m 18 jaar € 6,00.

Lidmaatschap € 12,50, per persoon per jaar

Filmliga Eemsmond Delfzijl, e-mail: info@filmligadelfzijl.nl

telefoon: 06-51854115, meer informatie vindt u op: www.filmligadelfzijl.nl