Filmliga

Filmliga Eemsmond Delfzijl

Sinds 1990 vertoont Filmliga Eemsmond Delfzijl op jaarbasis ca. 30 films in de theaterzaal van de Molenberg. Gedurende de schoolvakanties worden er kinder- en/of familiefilms gedraaid en op onze vaste dinsdagavond vertonen we tweewekelijks films. Het is niet mogelijk kaarten te reserveren, met uitzondering van de kinder- en/of familiefilms! Voor grote groepen kunnen we op verzoek films draaien! Sinds de voltooiing van ons digitaliseringsproject bieden wij filmliefhebbers excellent beeld en geluid. Meer informatie omtrent ons filmprogramma kunt u lezen op www.filmligadelfzijl.nl. Telefonisch bereikbaar op 06-51854115.

First Man

Dinsdag 18 december | aanvang 20:00 uur


Trailer: klik op de afbeelding

Regie: Josh Singer | Damien Chazelle | Marty Bowen | Wyck Godfrey
Cast: Ryan Gosling| Kyle Chandler| Corey Stoll | Claire Foy e.a.
2018 | Verenigde Staten | Drama| 141 minuten

In navolging van het succes van hun met zes Oscars bekroonde hitfilm La La Land werken Oscarwinnend regisseur Damien Chazelle en steracteur Ryan Gosling opnieuw samen aan First Man van Universal Pictures.

Deze film vertelt het boeiende verhaal van de NASA-missie die als doel had mannen naar de maan te sturen, met de nadruk op astronaut Neil Armstrong en de periode van 1961 tot en met 1969. Deze indringende persoonlijke vertelling is gebaseerd op het boek van James R. Hansen, en laat zien wat Armstrong en heel Amerika er wel niet voor over hadden om één van de gevaarlijkste expedities in de geschiedenis een succes te laten worden.

Het scenario is afkomstig van Oscarwinnaar Josh Singer (Spotlight), en productie is in handen van Wyck Godfrey & Marty Bowen (The Twilight Saga, The Fault in Our Stars) en hun Temple Hill Entertainment productiemaatschappij, samen met Chazelle. Isaac Klausner (The Fault in Our Stars) treedt op als uitvoerend producent. DreamWorks Pictures co-financiert de film.

ZATERDAG 19 JANUARI FILMHAP bij de film A STAR IS BORN
Een heerlijk avondje uit met een lekkere filmhap en aansluitend een film! Dat kan bij Theater de Molenberg in Delfzijl op zaterdag 19 januari a.s.! Op deze datum vertoont de Filmliga in nauwe samenwerking met Theater de Molenberg de film A STAR IS BORN. Uiteraard bestaat er ook de mogelijkheid om niet vooraf te eten en alleen de film te komen kijken!
Het programma ziet er als volgt uit:
Aanvangstijden:
17.30 – 18.15 uur Ontvangst in het restaurant van Theater de Molenberg, alwaar een filmhap geserveerd wordt. Garderobe bewaakt.
Menu Filmhap
Amuse van het huis
****
Oerhammetje met mosterdsaus en zuurkoolpuree
****
Mini donut dessert
20.00 uur – Aanvang film A STAR IS BORN
‘A Star is Born’ vertelt het aangrijpende verhaal van Jackson Maine (Bradley Cooper), een in verval geraakte country ster. Hij ontdekt het onbekende talent Ally (Lady Gaga). De twee krijgen een liefdesverhouding en Jack probeert Ally in de schijnwerpers te krijgen. Wanneer dit lukt, krijgt Jack zelf moeite met het feit dat hij steeds meer in de schaduw komt te staan. Dat Lady Gaga kan zingen dat wisten we al. Met een ijzersterke stem blaast ze live bijna iedereen van het podium. Maar dat de zangeres ook kan acteren is een verrassing. Al bij de eerste ontmoeting met Jack als ‘La Vie en Rose’ wordt ingezet, ben je als kijker al snel verkocht.
Prijzen: Voor slechts € 15,00 krijgt u een heerlijke Filmhap. (Let wel dit is exclusief drankjes, deze kunt u apart afrekenen met muntjes die u vooraf bij de kassa van Theater de Molenberg kunt kopen.) Pinnen is mogelijk!
Een entreebewijs voor de film is € 6,00 (voor leden) en € 7,50 (voor niet leden). De entreebewijzen voor de film dienen cash bij de Filmliga te worden voldaan!
Aanmelding: U kunt zich tot 5 januari a.s. opgeven voor deze filmhap via info@filmligadelfzijl.nl o.v.v. naam, adres en aantal personen. Indien u een vegetarische maaltijd wenst dit gaarne ruim van te voren aangeven evenals allergieën.
We hebben maar beperkt plaats in het restaurant, dus meld je op tijd aan! Bij onvoldoende opgave vooraf voor de filmhap zijn we genoodzaakt deze te laten vervallen. Uiteraard wordt de film dan wel vertoond!
Eet smakelijk en veel kijkplezier!