You’re The Top
Paul Groot, Marjolein Keuning, Marcel Jonker, Perry Dosset e.v.a.
Reserveren
Entree € 30
Vip Arrangement (Arrangement details) € 15
Zaterdag
27 januari 2018
20:15 uur

Fotograaf: Nico Kroon

You’re The Top is een groots opgezette musical over het leven van Cole Porter (1891-1964). Hij was een van de allergrootste Amerikaanse liedjesschrijvers, bekend van wereldberoemde, romantische songs als I’ve Got You Under My Skin, Night And Day, Ev’ry Time We Say Goodbye en musicals als Anything Goes en Kiss Me, Kate. Hij combineerde zijn buitengewone talent met een zeer opvallende levensstijl, maar kon door zijn zorgvuldig verborgen gehouden homoseksualiteit in het openbaar nooit zichzelf zijn. Porter bleef overigens altijd gelukkig getrouwd, tot zijn vrouw Linda in 1954 overleed.  You´re The Top schetst een wervelend beeld van Porters leven en muziek. Terwijl zijn succes ongekende hoogte bereikt, groeit zijn eenzaamheid. In zijn laatste levensfase verblijft hij in zijn buitenhuis, waar hij elk weekend gasten uitnodigt om hem gezelschap te houden. Maar vanavond loopt alles anders: er zijn geen gasten. Musicalster Paul Groot kruipt in de huid van Cole Porter, Marjolein Keuning speelt zijn vrouw Linda.

Enkele mooie quotes uit recensies:
"Paul Groot excelleert als lichtvoetige bon vivant, valse nicht, cynicus en enigmatisch middelpunt van een mini-revue met de mooiste Porter-songs...Hij wordt vergezeld door Marjolein Keuning die vooral indruk maakt met enkele introverte songs, de robuust zingende Marcel Jonker en een vijfkoppig ensemble met de flair die in dit genre vereist is...Een bekoorlijk vlechtwerk van comedy, drama en songs." - NRC (****)
"Groot is onnavolgbaar, hij kruipt onder je huid als een charmante Porter...Grote verrassing van de avond is Jochem Smit als Bobby, de jonge butler van Porter; sterke vocalen en ontroerend spel." - Theaterparadijs (****)

 

www.yourethetop.nl