Vrijdag vs Sandifort
Vrijdag & Sandifort
Reserveren
Entree € 20
Vip Arrangement (Arrangement details) € 15
Donderdag
18 januari 2018
20:15 uur

Fotograaf: Bob Bronshoff

Update 15 juni 2017:
De VSCD-cabaretjury heeft de show van Vrijdag vs Sandifort genomineerd voor de Poelifinario 2017. Deze prijs is bestemd voor die theatermakers met het meest indrukwekkende cabaretprogramma van het seizoen. De jury schrijft:

‘Er zijn maar weinig Nederlandse cabaretiers die met zoveel acteer- en zangtalent, energie en overtuigingskracht op het toneel staan als Remko Vrijdag en Martine Sandifort. In hun derde samenwerking brengen zij een strakke reeks scènes en liedjes die zeer komisch zijn maar ook sterk schrijnen. Het levert een sketchvoorstelling met een prettige rafelrand op, die uitmondt in een persoonlijke finale waarin het letterlijk Vrijdag versus Sandifort wordt.’

Hun typetjes zijn zo mogelijk nog beroemder dan zijzelf. Want Martine Sandifort is dus ook Dokter Corrie, Patty Brard en Trijntje Oosterhuis. Remko Vrijdag is dus ook Mark Rutte, Twan Huys en Marco Borsato. En Remko was ook ooit een Vliegende Panter. Het is een wonder dat ze überhaupt zelf nog weten wie ze zijn! Rauw, razendsnel, scherp, over de top, supermuzikaal en ongenadig grappig, dat zijn ze in ieder geval. Als toeschouwer zult u vanavond heen en weer schieten tussen pijn in de kaken van het lachen en ontroerd worden door de tragiek. De Volkskrant was ook enthousiast en gaf vijf sterren!

Enkele quotes uit de pers:

"Vrijdag vs Sandifort schuurt en prikt. Schaamteloos, soms, maar ze houden het klassieke cabaret hoog, in detrant van de historische formatie Don Quishocking... De veertigers bereiken de ultieme perfectie in het plaatsen van typeringen." - Dagblad van het Noorden (****)

www.vrijdagensandifort.nl