Overige activiteiten

Op deze pagina vindt u het overzicht van openbare activiteiten voor het komende seizoen die niet onder het professionele theateraanbod van de Molenberg vallen, maar hier wel plaatsvinden.

Eemsmond Big Band met Joke Bruijs en Johnny Rosenberg
Zaterdag 4 november 2017
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 21,00
Entree voor donateurs van het orkest en abonnees van de Molenberg: € 19,00

De Eemsmond Big Band bestaat dit jaar op de kop af 40 jaar. Op 24 juni wordt dit heuglijke feit gevierd met een groots opgezet jubileumconcert op het plein de Molenberg met diverse bekende artiesten. Tijdens het theaterconcert op 4 november wordt uiteraard ook stilgestaan bij het jubileum. Speciale gasten op deze avond zijn Joke Bruijs en Johnny Rosenberg. Bijzonder detail is dat de Eemsmond Big Band en Theater de Molenberg al 40 jaar met elkaar zijn verbonden.


Joke Bruijs, die dit jaar al een halve eeuw in het vak zit, is geen onbekende voor de leden van de Eemsmond Big Band. Enkele jaren geleden was zij namelijk al eens te gast tijdens een van de jaarlijkse theaterconcerten van het orkest. Een allround artieste die sinds haar vijftiende heeft opgetreden met orkesten als Het VARA Dansorkest, The Skymasters en The Ramblers. Daarnaast is zij natuurlijk bekend door haar medewerking aan diverse theater-, televisie- en musicalproducties. De samenwerking met de Eemsmond Big Band belooft ook deze avond weer een bijzondere te worden.


De andere gast, Johnny Rosenberg, behoort tot de zeer muzikale familie Rosenberg, onder andere bekend van Het Rosenberg Trio. Johnny begon al op jeugdige leeftijd met gitaar spelen; samen met zijn neefje Jimmy Rosenberg maakte hij furore met The Gipsy Kids. De laatste jaren is hij meer bekend vanwege zijn zangcarrière. In 2005 behaalde hij al de derde plaats in de finale van The Voice of Holland. Als zanger treedt hij tegenwoordig met een breed repertoire op, waarbij werk van zijn idool Michael Bublé zeker niet zal ontbreken.

Reserveren voor dit concert kan via het bestelformulier uit het theatermagazine en vanaf vrijdag 5 mei via de website van de Molenberg. Meer informatie kunt u vinden op www.eemsmondbigband.nl.

Projectkoor der Romantiek met Passie en Romantiek
Zondag 19 november 2017
Aanvang: 14.00 uur
Entree: € 15,00


Vernieuwend, boeiend en grensverleggend. In de theaterproductie Passie en Romantiek worden de gewoontes van een klassiek concert volledig losgelaten; de grenzen worden opgerekt. Korte verhalen, humor en spel worden in contact gebracht met de indrukwekkende operamuziek uit de tijd van de Romantiek en de veelsoortigheid van muziek van deze tijd. Het resultaat is een voorstelling die verwachtingspatronen verruimt en met alle vooroordelen over klassieke operamuziek en dans speelt. De prachtigste koorwerken van Mozart tot Verdi worden ten gehore gebracht door Het Projectkoor der Romantiek. Medewerking wordt verder verleend door het orkest der Romantiek, leden van het Ensemble Sophia, het Groninger Studentenkoor en Dansschool Willemien Benjaminse. De muzikale leiding is in handen van Rob Brunekreeft, Aleg Tryfanenkau, Mirna Westra en de regisseur is Hans Elbersen. Passie en Romantiek is een productie van Stichting Sarastro, Muziektheater voor het Noorden. Reserveren voor dit concert kan via de administratie van de Molenberg (0596-614000) en vanaf vrijdag 5 mei ook via de website van de Molenberg. Meer informatie vindt u op www.stichtingsarastro.nl.


Het Noord-Groninger Sportgala

Vrijdag 9 februari 2018
Aanvang: 20.30 uur
Entree: gratis

Het begon allemaal bij wijze van grap, maar is inmiddels een niet meer weg te denken platform voor sportminnend Noord-Groningen: het Noord-Groninger Sportgala. De amateursport heeft sinds enkele jaren een eigen podium waarop het zich kan profileren. Een podium waarop kampioenen en aanstormende talenten door sportliefhebbers in het zonnetje worden gezet; waar ze beloond worden voor hun prestaties. Het Noord-Groninger Sportgala, een initiatief van Stichting Eemsmondsport Delfzijl, laat ieder jaar weer zien dat de regio barst van het sportieve talent. Eens per jaar zijn zij het stralende middelpunt van een show vol entertainment en sport waar tevens de prijzen voor de Sportman, Sportvrouw, Sporttalent en Sportploeg van het jaar worden uitgereikt. Deze avond is Theater de Molenberg het podium voor de eerste lustrumeditie van dit veelgeprezen gala.

Men kan voor deze avond geen kaarten reserveren. De theaterzaal gaat om 20.00 uur open en biedt plaats aan 550 bezoekers. De organisatie raadt u aan om op tijd te komen, want vol is vol… Meer informatie vindt u t.z.t. op www.eemsmondsport.nl.


Slagwerkensemble Koningin Wilhelmina

Zaterdag 10 maart 2018
Aanvang: 20.15 uur
Entree: € 10,00
Entree voor abonnees van de Molenberg: € 9,00

Deze avond staat het publiek een groots slagwerkconcert te wachten. Centraal staat het beste slagwerkensemble van Nederland: Koningin Wilhelmina uit Delfzijl. Het ensemble is liefst elfvoudig Nederlands kampioen en was in 2015 zelfs Europees kampioen. De ruim dertig muzikanten bespelen een breed scala aan slagwerkinstrumenten en brengen een zeer indrukwekkend en hoogstaand programma. Medewerking wordt verder verleend door solisten en een zeer bekende percussiegroep (waarvan de namen in een later stadium bekend worden gemaakt). Een boeiende muzikale avond bomvol spetterend slagwerk!

Reserveren voor dit concert kan via het bestelformulier uit dit theatermagazine en vanaf 5 mei ook via de website van de Molenberg. Meer informatie kunt u t.z.t. ook vinden op www.kon-wilhelmina.nl.

Filmliga Eemsmond Delfzijl

Sinds 1990 vertoont Filmliga Eemsmond Delfzijl op jaarbasis ca. 30 films in de theaterzaal van de Molenberg. Gedurende de schoolvakanties worden er kinder- en/of familiefilms gedraaid en op onze vaste dinsdagavond vertonen we tweewekelijks een arthousefilm. Het is niet mogelijk kaarten te reserveren, met uitzondering van de kinder- en/of familiefilms! Voor grote groepen kunnen we op verzoek films draaien! Sinds de voltooiing van ons digitaliseringsproject bieden wij filmliefhebbers excellent beeld en geluid. Meer informatie omtrent ons filmprogramma kunt u lezen op www.filmligadelfzijl.nl. Telefonisch bereikbaar op 06-51854115.